Představení nového iPhone 6s a iPhone 6s Plus

Již 9. září se bude konat velká konference Applu, kde její výkonný ředitel Tim Cook kromě jiného odhalí i nový iPhone. Na co se můžeme těšit?

Jak je již u „s“ řad zvykem, žádná designová změna se neodehrála. Velikostí i vzhledem zůstane nový iPhone 6s i iPhone 6s Plus téměř identický s minulými verzemi, což je dobrá zpráva pro fanoušky různých krytů a doplňků, které zůstanou kompatibilní.

Hlavní změny se tedy odehrají uvnitř telefonu. Očekávat můžeme vylepšenou přední i zadní kameru, displej schopný rozlišovat sílu stlačení či tělo z odolnější a lehčí slitiny hliníku. Samozřejmostí je výkonnější hardware a milovníci extravagance jistě ocení novou, zlato-růžovou barvu, která doplní stávající nabídku.

Přední kamera reaguje na nárůst obliby selfie fotek a dostává rozlišení 5 Mpx a možnost natáčení videa ve FullHD. Zadní kamera zvládne fotit v rozlišení 12 Mpx a natáčet v obrovském 4K, v současnosti jednom z nejvyšších video standardů. Zde se diskutuje nad možným problémem s nízkou vnitřní pamětí pro ukládání videa, který by mohl být řešen zvýšením kapacity úložiště ve službě iCloud. Také je škoda nekompatibility 4K videí s novou Apple TV.

Displej s technologií Force Touch bude umět rozlišovat až tři úrovně síly stlačení – ťuknutí, běžné stlačení a hluboké stlačení. Apple tím navazuje na víceúrovňové touchpady u nových Macbooků a displeje u Apple Watch, které ale uměly rozlišit pouze dvě úrovně stlačení. Mimo to by nový displej měl být odolnější, takže by se mělo omezit jeho tolik časté poničení při případném pádu.

V novém iPhonu bude i výkonnější procesor nesoucí označení A9 a operační paměť (RAM) je rozšířena na 2 GB. Nový procesor umožní rychlejší chod telefonu, více operační paměti zase možnost běhu více aplikací najednou a více otevřených záložek v internetovém prohlížeči. Datové přenosy by měly v síti LTE díky novému Qualcomm čipu teoreticky fungovat až dvojnásobnou rychlostí, ale z praxe víme, že je k takovéto informaci nutno přistupovat střízlivě.

Obě verze 6s i 6s Plus se budou prodávat ve třech variantách, rozlišených – jako vždycky – velikostí vnitřní paměti. Jedná se o 16 GB, 64 GB a 128 GB. Dotovaná cena telefonu se bude pohybovat u základní verze od 199$ do 399$, u Plus verze od 299$ do 499$. Nedotovaná verze by měla být přibližně o 100$ dražší. Verze iPhone 6c podle současných informacích tento rok nevyjde.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *