iPady jsou stále nejprodávanějšími tablety

Apple si stále drží prvenství v prodeji tabletů, nicméně globální poptávka po tabletech stále klesá. Daří se akorát Huawei. Vlastníte nějakou verzi iPadu? Má toto zařízení budoucnost?

Společnost IDC zveřejnila svoji pravidelnou zprávu o prodejích jednotlivých výrobců tabletů. Ta potvrzuje, že zájem o tablety stále klesá – vytlačují je smartphony s velkými displeji a různá hybridní zařízení. Zpráva pojednává o třetím čtvrtletí tohoto roku – oproti stejnému období z minulého roku klesla globální poptávka po tabletech o celých 12,6 %.

3q15tabletshipments

Jak je zřejmé z tabulky, nejvíce prodávanými tablety jsou stále iPady. Nicméně i Applu klesl oproti stejnému období z minulého roku prodej o téměř 20 % – uvidíme, jak se bude dařit novému iPadu Pro. Podobné je to u Samsungu, který je v tabulce prodejnosti druhý. Na třetím místě je společnost Lenovo, která si jako jedna z mála dokázala udržet stejnou úroveň prodejů jako minulý rok. Čtvrtý ASUS pocítil stagnující poptávku po tabletech nejvíce, snížení jeho prodejů tabletů se blíží dokonce na polovinu. Světlou výjimku tvoří pátý Huawei, jehož tablety zaregistrovaly neuvěřitelný boom – jejich prodej se oproti minulému roku téměř o 150 %.

Výrobci na tuto situaci reagují představováním nových zařízení, např. odnímatelných tabletů s klávesnicí, u nichž se očekává drastický nárůst podílu na trhu.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

  1. Franta Pepa jednička Reply

    tablet urcite svoji funkci ma, ale uz je mozny ho i nahradit jinyma vecma

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *