Budoucí iPady by mohly přijmout hybridní OLED displeje, které nevykazují viditelné vrásky

Budoucí iPady by mohly přijmout hybridní OLED displeje, protože ty flexibilní, které se používají u Apple Watch a iPhonů, jsou náchylné k tzv. „zkroucení“ při použití na obrazovkách o velikosti nad deset palců.

Typický OLED panel, který byste našli u smartphonu, je spíše pružný než tuhý a místo skla používá polyimidové fólie. Apple iPhone a Apple Watch používají flexibilní OLED displej, který je v případě iPhone větší než viditelná obrazovka, protože se ohýbá uvnitř šasi.

Zdá se však, že Apple se obává, že tento typ OLED displeje není vhodný pro iPad, protože je náchylný k viditelnému „zkroucení“, když velikost obrazovky přesáhne deset palců. Deformace se také vyskytují na displeji u OLED iPhonu, ale defekt není patrný, protože typický displej telefonu je mezi pěti a sedmi palci.

Vedoucí pracovník z oboru řekl korejsky psanému magazínu The Elec, že se „společnosti Apple nelíbila skutečnost, že část obrazovky produktu může při použití flexibilního OLED displeje vypadat vrásčitě. Proto se nyní očekává, že společnost použije dražší hybridní technologii OLED, aby se vyhnul viditelnému deformování.

Technologie údajně kombinuje skleněný substrát (jako pevné OLED panely) a flexibilní technologie OLED panelů. Publikace vysvětluje, že viditelné zvlnění je vedlejším efektem výroby flexibilních OLED panelů.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *