Apple a Huawei prodejně dotahují Samsung

Nejnovější průzkum společnosti IDC ukázal, že ačkoli na trhu smartphonů prodeje Samsungu stále stoupají, zdaleka to není tolik, jako je tomu u Applu a Huawei.

IDC vydal svoji pravidelnou čtvrtletní zprávu, kde mapuje prodeje jednotlivých výrobců na trhu smartphonů. Ačkoli Samsung je stále s přehledem prodejně na prvním místě, jeho prodeje se oproti stejnému období z minulého roku zvedly jen o 6 %. To je výrazně méně oproti Applu s jeho 22 % a hlavně oproti Huawei s jeho neuvěřitelnými 60 %.

IDC-Q3-15-Apple-Samsung

Za růst Applu můžou hlavně rekordní prodeje iPhonu 6 a 6s. Úspěch Huawei má na svědomí hlavně rostoucí poptávka po produktech této společnosti v Číně a v Evropě. Lze konstatovat, že nějaký prodejní růst zaznamenal každý z pěti hlavních výrobců smartphonů – kromě zmíněných tři mezi ně patří ještě Xiaomi a Lenovo. Souhrn všech ostatních výrobců naopak zaznamenal prodejní pokles.

Celkem se ve třetím fiskálním čtvrtletí tohoto roku prodalo 355 milionů smartphonů, což je oproti stejnému období z minulého roku vzrůst o 6,8 %.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *