Společnost Apple údajně začala plánovat fotoaparáty periscope, které zlepší optický zoom iPhonu

Sestava iPhone 12 má velice kvalitní kamerový systém, ovšem vždy je na čem pracovat. Nemělo by tedy být překvapením, že Apple údajně hledá nové způsoby, jak nových vymožeností dosáhnout.

Podle zprávy ETNews společnost Apple začala plánovat zavedení „skládaných“ periskopových kamer v budoucích modelech iPhone. Pokud budou implementovány, optický zoom v nových iPhonech by mohl být výrazně vylepšen. Podle původní zprávy společnost Apple již zintenzivnila jednání s potenciálními dodavateli. Do této chvíle však docházelo ke komplikacím.

Jak dnes uvedl magazín MR, vlastní plány společnosti Apple na vývoj kamerového systému periscope narazily na překážky kvůli vlastnickým patentům. Technologie spojené s tímto druhem fotoaparátu jsou dobře střežené jinými společnostmi a jejich patentovými portfolii.

V samostatné zprávě z DigiTimes se tato potenciální inovace zdá být potvrzena. Kromě toho tato zpráva naznačuje, že Apple bude možná muset spolupracovat se společností Samsung. Samsung získal mnoho patentů souvisejících s fotoaparáty periscope a nastavením více kamer již v roce 2019 a společnost již představila periscope fotoaparát v zařízeních, jako je Galaxy S20 Ultra.

To znamená, že Apple se bude muset spoléhat na to, co společnost Samsung již vyvinula, spíše než na vývoj vlastního periscope kamerového systému. To pro Apple pravděpodobně není ta nejzajímavější cesta, protože se nebude moci skutečně rozvětvit a vylepšit tam, kde to považuje za nutné.

Stojí však za zmínku, že zpráva ETNews uvádí předpovědi analytiků, že Samsung nebude v tomto ohledu ochoten spolupracovat se společností Apple (navzdory spolupráci se společností Apple v dalších klíčových oblastech). Jedním z důvodů je, že společnost Samsung má ve své řadě smartphonů Galaxy rozlišovací funkci právě díky funkci periscope.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *