Samsung v uplynulém čtvrtletí prodal dvakrát více smartphonů než Apple

Souboj dvou největších výrobců smartphonů vyhrál v uplynulém fiskálním čtvrtletí Samsung. Apple jich totiž prodal o polovinu méně.

Samsung měl ve zmíněném čtvrtletí tržní podíl 22,4 %, kdežto Apple „pouze“ 11,8 %. Při porovnání se stejným obdobím v minulém roce se jedná o 5,5% růst u Samsungu a o 15% pokles pro Apple. Nicméně v tomto čtvrtletí je pozice Samsungu tradičně lepší, protože nedávno vydal svůj vlajkový model Galaxy S7, kdežto na vlajkový model Applu, iPhone 7, se teprve čeká. Také je nutné zmínit, že zájem o Glaxy S7 – i když byl zpočátku vysoký – velmi rychle upadá. Prodeje Applu zase drží nedávno vydaný iPhone SE, který zase vyniká svojí nižší cenou.

Nicméně Apple zůstal před čínským výrobcem Huawei, který obsadil třetí pozici a meziročně jeho podíl vzrostl o 8,4 % na 32,1 milionu prodaných smartphonů. Apple jich prodal 40,4 milionu, Samsung 77 milionů. Na čtvrtou a pátou pozici se dostaly OPPO a vivo, obě dvě společnosti s velmi rychlým prodejním růstem v řádech desítek procent.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *