iPad 10 má FaceTime fotoaparát na bočním panelu zařízení, USB-C připojení a novou cenu

Desátá generace „levnějšího“ iPadu obsahuje fotoaparát FaceTime v tzv. „režimu na šířku“, tedy se nachází na bočním panelu zařízení, dále rychlejší čip Apple A14, nabíjení USB-C konektorem a vyšší cenu než na kterou jsme byli zvyklí.

„Levnější“ iPad neobsahuje nejnovější čip, funkce ani design, ovšem toto vynahrazuje svou skvělou cenou.

Nová, desátá generace modelu, začíná na 14 490,- za model s Wi-Fi připojením, a 18 990,- za verzi s 5G připojení.

iPad 10 má FaceTime kameru „na šířku

iPad získal upgradovaný ultraširoký selfie fotoaparát z osmi na dvanáct megapixelů, i když větší novinkou je umístění fotoaparátu.

Nyní je přední FaceTime kamera umístěna podél bočního panelu na šířku namísto horní části displeje v orientaci na výšku. Apple říká, že díky tomu jsou videohovory o něco lepší. Přední kamera má také 122stupňové zorné pole pro funkci Apple CenterStage, která využívá inteligentní oříznutí, aby byli všichni v záběru.

Na zadní straně je aktualizovaný dvanáctimegapixelový objektiv se snímáním 4K, což je významný upgrade od osmimegapixelového snímače se záznamem videa v rozlišení 1080p u předchozího modelu.

USB-C napájení

Nový iPad také přináší nabíjení USB-C, které nahrazuje proprietární port Lightning společnosti Apple. Nyní celá řada iPadů používá USB-C místo Lightning pro nabíjení i přenos dat, včetně modelů iPad mini, iPad Pro a iPad Air. Apple říká, že nově přidaný port USB-C přináší rychlejší nabíjení „při použití s nabíjecími adaptéry s vyšším výkonem“.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *