Tim Cook oznámil datum vydání Apple TV a počet předplatitelů Apple Music

Výkonný ředitel Applu Tim Cook na včerejší konferenci mluvil mimo jiné o vydání nové Apple TV 4 a o hudební streamovací službě Apple Music. Plánujete koupi Apple TV, používáte Apple Music?

Tim Cook byl účastníkem včerejší konference Wall Street Journal Digital Live. Dotkl se velkého množství témat, mezi těmi nejdůležitějšími bylo vydání nové Apple TV a počet předplatitelů hudební služby Apple Music.

Prvně byl Tim dotázán na prodej chytrých hodinek Apple Watch. Apple dosud žádná čísla nezveřejnil a podle slov Tima to ani v plánu nemá. Zveřejnění prodejních čísel by prý pomohlo konkurenci. První čtvrtletí to prý bylo „hodně“, další čtvrtletí „ještě více“ a příští čtvrtletí to má být opět „ještě více“. Nicméně podle Tima se budoucnost tohoto zařízení ukrývá v kombinaci se zdravotnictvím a v osamostatnění od iPhonu.

Poté se debata přesunula k hudební streamovací službě Apple Music. Tim oznámil, že tato služba má v současnosti 6,5 milionu platících uživatelů, což je poměrně málo v porovnání s hlavním konkurentem Spotify, který má platících uživatelů celých 20 milionů. Tim jako hlavní konkurenční výhodu Applu zdůraznil systém doporučování písniček, kde je vybírají skuteční lidé, nikoliv algoritmy.

Asi nejdůležitějším oznámením bylo datum vydání nové Apple TV 4. generace. Ta nově dostane přístup do App Storu a ovladač vhodný i ke hrám, podobný tomu od Nintendo Wii. Předobjednávky Apple TV budou v USA spuštěny již příští pondělí, 26. října, a odeslány budou koncem stejného týdne. V České a Slovenské republice už má např. autorizovaný reseller Alza předobjednávky Apple TV (a dokonce i iPadu Pro) spuštěné, nicméně datum dodání je zatím neznámé.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Radka Reply

    Apple tv je u nas zatím zbytecna a spotify uz je proste zabehle.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *