Kanye West nezpřístupní „Donda 2“ na Apple Music ani Spotify, využije totiž vlastní platformu

Kanye West se rozhodl, že získání jeho dalšího alba „Donda 2“ bude o něco obtížnější než u většiny ostatních alb vydaných digitálně. Konkrétně umělec oznámil, že své další album nevydá na standardních platformách jako je Apple Music či Spotify, místo toho se rozhodl pro proprietární cestu.

Kanye v pátek skrze svůj Instagram oznámil, že jeho další album nebude dostupné na „Apple, Amazonu, Spotify ani YouTube“, ale místo toho bude vydáno pouze na jeho vlastní platformě. Nese jméno Stem Player. Kanye dále sdělil, že je čas „osvobodit hudbu z tohoto represivního systému“ a poznamenal, že umělci dostávají pouze „12 % peněz, které průmysl vydělá“. Kanyeho rozhodnutí zde není úplně neobvyklé, protože první album „Donda“ bylo vydáno pomocí Stem Player – fyzického zařízení, které stojí 200 $ – kde bylo jako předinstalované album.

Stem Player je navržen tak, aby majitelům umožnil upravit skladby, které jsou na něm dostupné, včetně vokálů, basů a dalších efektů.

Kanye sdělil, že je k dispozici 67 000 kusů zařízení, ale že výroba roste, aby uspokojila poptávku. Zejména ve světle vydání „Donda 2“. Podle Kanyeho se každý den vyrobí 3000 kusů.

„Donda 2“ by mělo vyjít 22. února 2022. I když umělec sdělil, že album bude exkluzivitou pro Stem Player, a nenaznačuje, že by se to mělo v dohledné době změnit, je možné, že tomu tak v budoucnu nezůstane. Kanye v minulosti řekl, že alba jako „The Life of Pablo“ nebudou dostupná na Apple Music, a přesto se to změnilo o pouhý měsíc později.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *