Spotify tvrdí, že Apple odmítá novou verzi iOS aplikace pro tuto hudební službu

Spotify, největší konkurent pro Apple Music, tvrdí, že Apple odmítá nejnovější verzi iOS aplikace této hudební služby. Prý se tak snaží poškodit svojí konkurenci.

Spotify se v poslední době kritizovalo Apple již několikrát. Švédské službě se nelíbí především politika Applu ohledně App Storu. Spotify napsalo dopis přímo do Washingtonu, ve kterém si stěžuje právě na nekalé konkurenční praktiky Applu. Jablečná společnost má prý odmítáním nové verze iOS aplikace Spotify tuto službu poškozovat a snažit se tím zvýšit počet předplatitelů Apple Music.

Dopis dále obsahuje také vyjádření americké senátorky Elizabeth Warren, která Apple již také v souvislosti s údajnými nekalými praktikami v hudebním průmyslu kritizovala. Podle ní se Apple snaží další hráče na trhu – např. právě Spotify – agresivně vytlačit. Spotify podle všeho chce systém nakupování uvnitř aplikací (In-App Purchases), který by nebyl vázaný současnými podmínkami Applu, kdy si společnost nárokuje 30 % z příjmů všech prodejů uvnitř App Storu nebo přímo ve zmíněných aplikacích. Apple tento rok sníží zmíněné nároky z 30 % na 15 %, to ale Spotify stále nestačí.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *