Kanye West chce, aby Apple koupil Tidal

Nedávno na veřejnost unikly nepotvrzené informace o tom, že by Apple mohl koupit hudební službu Tidal.  Jedna z tváří této hudební služby, Kanye West, by údajně byl pro.

Podle Westa údajná rivalita mezi Apple Music a Tidalem škodí hudebnímu průmyslu. Na svém Twitter účtu sdělil, že se tento týden chce sejít s Timem Cookem, spoluzakladatelem Beats Jimmym Iovinem, ředitelem Apple Music Larrym Jacksonem, majitelem Tidalu Jay-Z a, z nějakého důvodu, s hudebníkem Drakem. Později přidal ještě spoluzakladatele a výkonného ředitele Spotify, Daniela Eka.

West v několika tweetech poněkud pofidérní angličtinou označil konkurenční boj za nesmyslný, prý nakonec stejně všichni umřeme a tak bychom měli hudbu zpřístupnit všem. Apple by se podle něj měl „přestat chovat jako Steve (Jobs) a měl by Jay-Zmu dát jeho šek za Tidal“. Souvislost se Stevem Jobsem už neupřesnil.

Hudební streamovací služba Tidal je dlouhodobě nezisková a očekává se, že brzy zbankrotuje. Její výhodou je podpora některých umělců, což umožňuje exkluzivitu jejich alb pro tuto službu. Také umožňuje přenosy hudby ve vyšší kvalitě. Oproti tomu Apple Music se daří a hudební služba Applu dokonce donutila Spotify, současnou jedničku na tomto trhu, ke snížení cen.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *