První vlastní 5G modem společnosti Apple může být uveden na trh již v roce 2023

Apple se jako hardwarová společnost snaží vytvářet ty nejlepší možnosti na trhu. Silnou stránkou iPhonu není jen software, ale také procesor A-series navržený společností Apple. A společnost zaznamenala i obrovský skok před Intelem s čipem M pro svou řadu Mac. Je tedy logické, že Apple bude chtít nadále přidávat do svého seznamu proprietárních hardwarových možností.

A 5G modem je zřejmě další na seznamu společnosti. Což je zařízení, na kterém společnost pracuje již nějakou dobu. Například v roce 2019 analytik Ming-Chi Kuo očekával, že společnost dokončí vývoj zařízení do roku 2022 nebo 2023.

A Kuo nyní zopakoval svou predikci, že první Apple 5G modem spatří světlo světa již v roce 2023. Což se může skutečně stát, pokud nová zpráva od magazínu DigiTimes je správná. Zpráva uvádí, že společnost Apple spolupracuje s dodavateli na usnadnění objednávek vlastních 5G modemových čipů, které budou uvedeny na trh v řadě iPhone příští rok.

DigiTimes sdělil, že Apple jedná s několika různými společnostmi, včetně ASE Technology a Siliconware Precision Industries (SPIL). Tyto společnosti mohou být pověřeny balením nových 5G modemů.

Pokud jde o hlavního partnera pracujícího na výrobě nových vlastních navržených 5G čipů, bude to TSMC. To bude záviset na 5nm procesu výrobce, alespoň tedy prozatím. To se přesune na 4nm proces, než se rozběhne masová výroba s 5G modemy, které by měly dorazit v roce 2023.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *