Apple zveřejní manuály pro samoobslužné opravy na svých stránkách podpory

Společnost Apple 17. listopadu 2021 oznámila svůj vlastní program samoobslužných oprav.

Program byl navržen speciálně kvůli hnutí za právo na opravu. Jedná se o reakci na požadavky majitelů iPhonů, iPadů, Maců a dalších zařízení, aby mohli opravovat svá vlastní zařízení, aniž by došlo ke ztrátě jakékoli záruky.

Což je dobrá zpráva pro lidi, kteří si chtějí provádět opravy doma sami. Aby tomu společnost napomohla, chystá se prodávat náhradní díly a také poskytovat manuály k opravám zařízení. Pro začátek bude program samoobslužných oprav společnosti Apple pokrývat řady iPhone 12 a iPhone 13 a bude spuštěn začátkem roku 2022.

O něco později se do programu oprav zahrnou i počítače Mac vybavené procesorem řady M. Program začíná ve Spojených státech začátkem příštího roku, a další země dostanou přístup k tomuto programu samoopravy brzy poté.

Apple rozeslal interní zprávu týkající se nadcházejícího programu, ve které podrobně uvádí, kde bude poskytovat podpůrné příručky pro program samoobslužných oprav. Konkrétně společnost sdělila, že tyto příručky zpřístupní online prostřednictvím svých oficiálních webových stránek Apple Support.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *