Funkční jack konektor na iPhone 7 od Scottyho Allena

Scotty Allen se stal dříve tohoto roku známý tím, že postavil kompletní funkční telefon pouze z náhradních dílů z čínských tržišť. Nyní je zpět s novým projektem – přidal plně funkční jack konektor do iPhone 7.

Na rozdíl od dřívějších virálních videí, kdy lidé různě vrtali díry do svých telefonů, Allen toto řešení skutečně vyrobil – navrhl si vlastní obvody, koupil čipy a poskládal části z redukce Jack-Lightning.

I přes to, že praktickou hodnotu toto řešení příliš velkou nemá (Allenovi tento projekt zabral skoro 3 měsíce), je tento úspěch velmi zajímavý. Toto řešení ho však stálo stovky dolarů a i nutný přístup k drahému speciálnímu vybavení, aby vůbec mohlo vzniknout. Naneštěstí tedy nic, co by si každý mohl doma vyrobit.

Od iPhone 6 se jeho řešení pro iPhone 7 liší zejména ve dvou věcech.
Za prvé, vstup pro jack konektor je výrazně blíže ke kraji zařízení. Allen musel konektor takto posunout vzhledem k uspořádání vnitřních komponent telefonu.

Za druhé pak není možné používat jack konektor a Lightning konektor zároveň. To je dáno způsobem, jak bylo řešení poskládáno dohromady – řešení spoléhá z vysoké míry na částech adaptéru Jack-Lightning, jehož uzpůsobení nešlo změnit.

Zde je video zachycující jeho práci. Pokud chcete vidět rovnou finální výsledek, přetočte na čas 30:00.

 

 

 

 

zdroj:9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *