iPhone 7 opravdu nebude mít 3,5mm jack konektor pro sluchátka

Čínští dodavatelé součástek pro iPhony potvrzují, že nedávná zpráva o absenci jack konektoru pro sluchátka v nadcházejícím iPhonu 7 je pravdivá. Obejdete se bez tohoto konektoru?

O tom původně informoval před 6 týdny japonský web Mac Otakara. Nyní tato informace nabrala na síle, když o ní napsaly další dva čínské deníky s odvoláním na nejmenovaný vnitřní zdroj z dodavatelské sítě součástek pro Apple.

Oba dva deníky potvrzují, že iPhone 7 opravdu jack konektor mít nebude a že Apple vydá vlastní bezdrátová Bluetooth sluchátka – původní zpráva z japonského webu mluví o sluchátkách EarPods pro Lightning konektor. Nicméně k této informaci je zatím nutné přistupovat opatrně, protože zatím nebyly nikterak ověřeny a neví se, jestli nepochází všechny ze stejného zdroje, který může být zavádějící.

Důvodem pro údajné odebrání jack konektoru má být snížení tloušťky zařízení. I když kolem této zprávy vznikla značná kontroverze, podle ankety webu MacRumors by pro jednotný Lightning konektor bylo 40 % uživatelů.

Také je otázkou, kde přesně by byl jednotný Lightning konektor na těle iPhonu umístěn.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *