iPhone 7 nebude mít 3,5mm jack konektor pro sluchátka

Budoucí iPhone 7 bude mít pouze jeden Lightning konektor, který se bude používat i pro připojení drátových sluchátek. To tvrdí japonský web Mac Otakara s odvoláním na spolehlivý zdroj.

3,5mm jack konektory mají iPhony již od úplně prvního modelu z roku 2007. To se má údajně nyní změnit. Hlavním důvodem je snížení tloušťky zařízení – odstraněním tohoto konektoru bude prý možné vyrobit o 1 mm tenčí zařízení, čili 6,1 mm. To je tloušťka srovnatelná s nejnovějším iPodem touch, který ale 3,5mm jack obsahuje.

Jak se ale budou drátová sluchátka připojovat? Odpověď je jednoduchá – přes Lightning konektor, který bude jediným konektorem iPhonu 7. Tomu budou přizpůsobena i sluchátka EarPods, která se budou právě přes tento konektor připojovat a mají být součástí balení iPhonu, nikoliv se prodávat zvlášť. Nicméně 3,5mm varianta EarPods má být dostupná i nadále.

Apple umožnil třetím stranám výrobu sluchátek připojitelných přes Lightning konektor již v červnu 2014. Od té doby představil taková sluchátka např. Philips v modelech Fidelio NC1L a Fidelio M2L. Nicméně zůstává otázka, kde bude na tělu iPhonu tento konektor umístěn, protože pro většinu uživatelů je praktičtější připojit sluchátka na vrchní hraně zařízení.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

  1. aaaaaa Reply

    to bude úplně na nic, to budu muset mít dvoje sluchátka, jedny s jackem a jedny s lightning konektorem?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *