Apple představí 8K monitor, novou klávesnici a předělaný Mac mini

Minulý týden se objevilo mnoho nových informací o nadcházejících stolních počítačích Applu, mezi nimi i o Macu mini. Také se začalo spekulovat o 8K monitoru od Applu.

I když toho Apple sdělil víc, než je u něj obvyklé, stále mnoho informací neposkytl. Jediné vyjádření o Macu mini by šlo shrnout jako „nezapomněli jsme na něj.“ Později ale informace o tomto Macu upřesnil s tím, že ve skutečnosti „nemusí být tak mini“. To je ale veškeré info, které o nejmenším Macu máme.

Web Pike’s Universum zase přinesl informace o parametrech nadcházejících iMaců, které má údajně od nejmenovaného vnitřního zdroje. Nová řada má obsahovat procesory E3-1285 v6, 16/32/64 GB operační paměti, rychlejší SSD s kapacitou až 2 TB a nové grafické karty AMD s podporou virtuální reality. Dále budou mít konektory Thunderbolt 3 a USB-C 2. generace. Spolu s těmito iMacy má být představena i nová klávesnice. Nové iMacy budou  uvedeny do prodeje v říjnu.

Dále tento zdroj údajně potvrdil, že Apple pracuje na vlastním 8K monitoru. Ten má nahradit současný 5K monitor od LG, který Apple oficiálně doporučuje a který nebyl přijat příliš pozitivně. Apple přitom dříve prodej svých vlastních monitorů Thunderbolt Display ukončil a vypadalo to, že přestal i s jejich vývojem.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *