Nezisková společnost Consumer Reports nakonec dala novému MacBooku Pro kladné hodnocení

Pokud sledujete dění ve světě Applu, jistě vám neunikla kauza, ve které vlivná nezisková společnost se zaměřením na spotřebitele, Consumer Reports, poprvé v historii nedoporučila nový MacBook Pro. Nyní tato společnost své hodnocení změnila.

Consumer Reports neudělila novému MacBooku Pro doporučení kvůli výrazně odlišným výsledkům při měření výdrže baterie. Např. 15palcový model vydržel při jednom testování nabitý 18,5 hodiny, podruhé pouze 8 hodin. Podobné výsledky vykázaly i další modely. Tato skutečnost byla hlavním důvodem pro udělení záporného hodnocení.

Proti tomu se ihned Apple ohradil s tím, že při jeho laboratorních testech vykazovaly MacBooky stálou výdrž baterie. Nicméně Consumer Reports si za svým hodnocením stálo. Až později začaly obě společnosti spolupracovat, aby zjistily, co bylo důvodem pro rozdílné výsledky, protože problémy s výdrží baterie začaly hlásit i někteří uživatelé.

Apple nakonec zjistil, že důvodem byl bug v Safari. Společnost tedy ihned vydala aktualizaci pro macOS Sierra, která chybu opravila. V reakci na to změnil Consumer Reports své hodnocení na kladné a nový MacBook tak již není vyvrhelem ve své řadě.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *