Nadcházející 13palcový MacBook Pro projde vnitřními změnami

Kromě lepšího procesoru deváté generace od Intelu a nového typu klávesnice projde nový třináctipalcový MacBook Pro podle webu macworld.co.uk konstrukčními změnami. A to na základě obměny vnitřního uspořádání u šestnáctipalcového modelu, který vyšel v listopadu 2019.

Změny se týkají vnitřního zařízení tepla, kdy například u šestnáctipalcové verze MacBooku Pro je větší chladič a přeuspořádaná logic deska pro lepší rozptyl tepla. Změny v konstrukci podstoupil i ventilátor. Tyto upgrady u modelu z roku 2019 se podle redaktorky webu macworld.co.uk Karen Haslamové mohou projevit i u připravovaného třináctipalcového laptopu. „Je to pravděpodobně nutné z hlediska pojmutí větší 100wattové baterie a extra 12wattové energii,“ myslí si o obměnách Haslamová.

Foto : Andras Vas, Unsplash

Spekulace technologických webů se točí především okolo toho, zda nový třináctipalcový MacBook Pro bude mít větší displej, nebo ne. Obzvlášť proto, že šestnáctipalcový stroj podstoupil zvětšení obrazovky zúžením jejích postranních rámečků. Takové vylepšení se u třináctipalcového Macu podle Haslamové nekoná a laptop podle ní zůstane u displeje 13,3 palců.

Sám senior více prezident celosvětového marketingu pro společnost Apple Phill Schiller představy o větším monitoru nadcházejícího MacBooku Pro vyvrací. „Nepřidával bych žádnou extrapolaci z šestnáctipalcového modelu k něčemu dalšímu,“ řekl Schiller v rozhovoru s youtuberem Jonathanem Morrisonem. Navíc dalším dokládajícím faktem je zpráva od DigiTimes, který v listopadu 2019 zveřejnil informaci o tom, že velikost displeje 13“ se ponechá i u nové verze menšího MacBooku Pro. Přitom by zvětšení displeje podle Haslamové nebyl problém. A nejen díky obměnám v konstrukci.

Redaktorka pro macworld.co.uk uvádí, že technicky by Apple mohl stále redukovat šířku postranních rámečků okolo obrazovky. „Bylo by to možné bez nutnosti zmenšovat klávesnici. Obrazová dimenze by byla stejná jako u šestnáctipalcového MacBooku Pro, jen přístoj sám o sobě by byl menší,“ píše na webu Haslamová.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *