V Indii je 62 milionů potenciálně nových iOS uživatelů

Apple může se správnou strategií získat v Indii až 62 milionů nových uživatelů iPhonů a iPadů. To tvrdí studie analytika ze společnosti Piper Jaffray.

Indie má populaci přibližně 1 a čtvrt miliardy obyvatel a brzy se stane nejlidnatější zemí světa. Nicméně pouze 17 % těchto obyvatel vlastní smartphone a pouze 3-5 % z  těchto smartphonů jsou iPhony. Nicméně indický trh je pro Apple nyní prioritou a snaží se své produkty k tamějším obyvatelům dostat. Pokud bude úspěch stejný jako byl při podobné strategii v Číně, může výrazně vzrůst počet iOS uživatelů.

Pokud by rostl podíl smartphonů na trhu mobilních zařízení v kombinaci s podílem Applu na trhu smartphonů, mohl by počet iOS uživatelů potenciálně vzrůst až o 62 milionů. Pro srovnání – u nás je přibližně 200 tisíc iOS uživatelů.

Nicméně toto jsou teoretická čísla. Situace v Číně je velmi rozdílná, protože tam jsou oproti Indii jak vyšší průměrné příjmy, tak i mnohem širší střední třída. Vstup Applu na indický trh proto pravděpodobně tak rychlý a intenzivní nebude.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *