iPhone byl zvolen nejvlivnějším gadgetem všech dob

iPhone obsadil první místo v žebříčku nejvlivnějších gadgetů všech dob, který sestavil magazín TIME. Kromě něj se umístily i další produkty Applu.

Volba prvního místa byla odůvodněna tak, že iPhone je zařízení, které „zásadně změnilo náš vztah výpočetní technice a informacím.“Změny, které iPhone přinesl, pocítíme podle magazínu ještě v následujících desetiletích. Nicméně tím, co učinilo smartphone od Applu tak významným, je podle magazínu jeho software. iOS a App Store zpopularizovaly aplikace, čímž změnily způsob, kterým dnes komunikujeme, hrajeme hry, pracujeme apod.

Tím ale seznam produktů Applu v žebříčku nekončí. Hned na třetím místě se umístil Macintosh. Ten podle magazínu navždy změnil způsob, jakým lidé komunikují s počítači, a to díky svému grafickému rozhraní, které je dnes u uživatelských systémů již samozřejmostí.

Deváté místo obsadil iPod. Ten byl vydán v roce 2001 a má být produktem, který vytáhl Apple mezi nejhodnotnější společnosti. Také se jedná o zařízení, které změnilo způsob, jakým se v té době poslouchala hudba.

iPad je na 25. místě, díky tomu, že byl ve své době „radikálně odlišný od ostatních tehdejších tabletů a byl optimalizován pro dotykové ovládání.“ Poslední umístěný produkt Applu nalezneme v žebříčku na 38. místě a jedná se o iBook. Ten byl v roce 1999 prvních notebookem, který nabídl Wi-Fi.

Celý žebříček naleznete zde (v angličtině).

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *