5 aplikací, které nejvíce žerou baterii zařízení

Přemýšleli jste někdy o tom, které aplikace jsou nejvíce zodpovědné za rychlý úbytek vaší baterie? Vedle Facebooku, jenž je tímto notoricky známý, tu jsou i další, na které byste si měli dát pozor.

ZDNet provedl test, ve kterém zjišťoval, které aplikace jsou z hlediska žraní baterie nejproblematičtější. Pět „vítězů“ můžete vidět níže.

Facebook – Mobilní aplikace Facebooku je pro vaší baterii to nejhorší, co můžete mít nainstalované. Nicméně společnost o problému ví a v minulosti opakovaně ujišťovala, že pracuje na jeho vyřešení. Tak snad se jednou dočkáme.

Google Chrome – Prohlížeč Googlu nepoužívá ty samé optimalizační techniky jako Safari, proto v iOS výrazně čerpá baterii.

Twitter – Tato aplikace na pozadí neustále hledá nové příspěvky, takže čím více lidí na Twitteru sledujete, tím více vám čerpá baterii.

Google Mapy – GPS a jiné polohovací systémy jsou náročné na baterii, s tím se prakticky nedá nic dělat.

Skype – Skype je vedle Facebooku další aplikace z kategorie „vysává energii rychlostí světla“. Z nějakého důvodu aplikace spotřebovává stejné množství energie na pozadí, jako když je spuštěna. To je problém, protože podle určitých svědectví tímto dokonce zahřívá telefon.

Máte některou z těchto aplikací nainstalovanou?

zdroj: idownloadblog

This article has 1 comments

  1. Meno Reply

    mne sa neosvedcila aplikacia Pokec, ta mi enormne zrala bateriu :/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *