Facebook aplikace nadměrně vybíjí baterii

Facebook si je vědom problému s jeho iOS aplikací, která nadměrně spotřebovává baterii. Zaznamenali jste tento nový nedostatek Facebook aplikace?

Facebook aplikace pro iOS nikdy nebyla k baterii vyloženě šetrná. Nicméně místo toho, aby se Facebook snažil spotřebu své aplikace snížit, tak její vývojáři naopak tento problém ještě prohloubili. Pomocí různých funkcí totiž zajistili, aby aplikace běžela neustále na pozadí, což ještě zvýšilo její spotřebu baterie.

12165692_10205165799880312_1841727568_n

Vedení Facebooku si je problému jeho aplikace s nadměrnou spotřebou baterie vědomo a pracuje se podle něj na řešení, které má být dostupné „již brzy“. Aplikaci lze práci na pozadí zakázat, nicméně i poté nezvykle vysoké vybíjení zůstává. Podle Matta Galligana, spoluzakladatele společnosti Circa, se jedná o neodpustitelný prohřešek a dokonce problém označil za útok na uživatele.

Pokud vám nadměrná spotřeba baterie oficiální Facebook aplikace znemožňuje běžné používání vašeho zařízení, vhodnou alternativou může být např. aplikace „Paper – stories from Facebook“. Také můžete celou aplikaci jednoduše smazat a použít webové rozhraní přímo v Safari.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *