Apple plánuje vybudovat vlastní cloudovou platformu

Apple plánuje vybudovat vlastní cloudovou platformu, aby nebyl závislý a využívání služeb Azure od Microsoftu a AWS od Amazonu. Její pracovní název je zatím poněkud úsměvný – „Project McQueen“.

Apple nedávno koupil pozemky v Číně a v Hong Kongu, kde plánuje vystavět svoje vlastní data centra. Náklady chce pokrýt vybudováním své vlastní data infrastruktury, která má kromě jiného zrychlit cloudové služby Applu, např. přesouvání obrázků a videí na iOS zařízení.

Apple totiž není spokojen s rychlostí cloudových služeb Microsoft Azure a Amazon Web Services, které v současnosti využívá např. pro práci veškerým obsahem v iTunes. Je možné, že společnost zváží i využití veřejného cloudu Googlu, alespoň v menším rozsahu.

Celý projekt údajně vznikl kvůli konverzaci mezi Applem a Microsoftem, kdy padlo téma na to, že by kvůli rychlému růstu dat Applu mohlo být pro společnost navýšeno zpoplatnění Azure. Veřejná cloudová infrastruktura je totiž dobrá pro startupy a menší společnosti, nicméně technologičtí giganti jako Dropbox a Instagram by měli mít svoje vlastní datové úložiště, pokud chtějí snížit své náklady.

Zdroj: cultofmac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *