Miliardář obdivuje Apple za jeho postoj vůči FBI

Miliardář Mark Cuban řekl, že Apple si zaslouží velkou poctu za jeho boj s FBI ohledně odemknutí iPhonu jednoho ze strůjců nedávného teroristického útoku.

O případu jsme vás informovali v uplynulých dnech již několikrát. Jde v něm o to, že FBI se nemůže dostat do iPhonu jednoho ze strůjců nedávného teroristického útoku. Nedávno se ukázalo, že si za to technici FBI z velké části můžou sami. FBI tedy požádala Apple, zda by nemohl vydat speciálně upravenou verzi iOS, která by umožnila obejít šifrování uživatelských dat a dostat se k nim. To ale Apple důrazně odmítl s tím, že je to proti morálním zásadám společnosti.

A právě tento postoj Applu miliardář Mark Cuban obdivuje. Informoval o tom na svém osobním blogu, kde ocenil hlavně výkonného ředitele Applu Tima Cooka. Podle něj je důležité hlavně to, že Apple nevytvoří precedens, na který by se americká policie mohla v budoucnu odvolávat. Mark Cuban také zastává to, aby se v USA začal projednávat zákon, který by konkretizoval okolnosti, za kterých by bylo možné nařídit výrobci, aby šifrování svého zařízení obešel.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 1 comments

  1. Estera Noémi Reply

    Presne tak treba si stáť za svojim slovom ! 🙃

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *