Zamčený iPhone pravděpodobně žádné užitečné informace nepřinese, tvrdí vyšetřovatel

Další informace ze sporu Apple vs. FBI. Hlavní vyšetřovatel nedávného teroristického útoku v San Bernardinu tvrdí, že v iPhonu jednoho z útočníků pravděpodobně žádné podstatné informace nebudou. I tak si ale myslí, že by Apple měl iPhone pro FBI odemknout.

K odemčení by musela být vytvořena speciální verze iOS, ve které by byly deaktivované některé bezpečnostní prvky. Takovou verzi iOS Apple vůbec vyvinout nechce, protože soukromí jejích zákazníků je pro společnost jednou z hlavních priorit. Do sporu tedy musel zasáhnout soud, který Applu spolupráci s FBI přikázal.

Jarrod Burguan, zmíněný hlavní vyšetřovatel útoku, v rozhovoru s televizní stanicí NPR řekl, že pokud má být upřímný, tak si je docela jistý, že v iPhonu útočníka žádné podstatné informace nebudou. Vyšetřovatele zajímají hlavně kontakty teroristy.

Burguan sám sebe označil jako fanouška Applu – on sám je vlastníkem iPhonu a iPadu – nicméně při vyšetřování takto závažného činu chce prozkoumat opravdu všechny možnosti, už jen kvůli rodinám pozůstalých.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *