Prodeje iPadů možná budou tento kvartál nejhorší v historii

Apple možná čeká nejhorší kvartál ve vztahu k prodejům iPadů. Tvrdí to nová zpráva, podle které první tři měsíce roku 2016 nastolí historické dno pro tablety Applu. Očekává se, že se jich prodá jen 9.8 milionů.

Jednalo by se o 39.1% pokles oproti předchozímu kvartálu a 20% meziroční pokles. Ačkoli Apple zažívá jejich pokles již delší dobu, je možné, že tento kvartál bude i historicky prvním, v kterém poklesnou prodeje iPhonů. A to je špatné.

Přesto je firma stále leadrem na trhu – stojí za 21% celosvětových dodávek tabletů, následovaná Samsungem s 14%, Lenovem s 7.2%, Amazonem s 5.8%, Asusem s 2.7%, Microsoftem a TCL s 2.6%, LG s 1.8% a Acerem 1.2%.

To znamená, že značka je i nadále populární. Minulý rok bylo slovo „iPad“ nejpopulárnějším technologických hashtagem na Twitteru a iPad Pro prodejní bestseller o Vánocích.

Celý problém tkví v tom, že lidé své tablety neobměňují tak často, jako mobily. Sama vlastním iPad 2 více než tři roky a neplánuji v bližší době výměnu (protože prostě pořád funguje skvěle). Apple musí najít způsob, jak přesvědčit lidi jako já, aby upgradovali své tablety častěji.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *