Jak bude vypadat příští virtuální realita od Googlu?

Google zatím veřejnosti představil virtuální realitu jen v podobě kusu kartonu – Carboard, super levné vychytávky, která dokáže přeměnit jakýkoli smartphone v zařízení na virtuální realitu. Ale co bude dál?

Cardboard samozřejmě není vrchol ambic Googlu. Podle nejnovější zprávy z Wall Street Journal společnost údajně pracuje na „pořádném“ samostatném zařízení na virtuální realitu.

Samostatné je podstatné slovo. Google VR totiž nebude vyžadovat smartphone, ale ani PC jako například Oculus Rift. Místo toho bude mít zabudovaný vlastní procesor, kamery a Movidius čipy, které budou sledovat pohyb hlavy. Zní to jako kombinace virtuální reality a augmentované reality – možná se bude jednat o nástupce Google Glass.

Vedle samostatného zařízení Google pracuje i na nové verzi Cardboard, která bude také obsahovat dodatečné čipy a senzory. Podle Wall Street Journal bude představena již tento rok.

Těšíte se?

zdroj: cultofandroid

This article has 1 comments

  1. h3tch Reply

    Nějak neřeším dohady a vždycky čekám na finální produkt. Jako třeba když jde o nový iPhone, každý den se někde objeví nový koncept a podobně. Není nic lepšího, než si prostě počkat na finální produkt. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *