Apple najal významného výzkumníka virtuální reality

Apple najal Douga Bowmana, jednoho z nejvýznamnějších amerických výzkumníku virtuální reality. Píše o tom Financal Times. Bowman práci přijal po svém učitelském působení na univerzitě Virginia Tech. Zde pracoval také jako šéf lidsko-počítačového interakčního centra.

Podle Financal Times Bowmanova zkušenost zahrnuje jak „klasickou“ virtuální realitu, tak augmentovanou realitu. V oboru je velmi uznávaný. Obdržel několik ocenění a grant 100 000 dolarů od Microsoftu pro studium HoloLens. Konzultoval také pro Disney.

Co bude dělat v Applu? Nikdo netuší. Víme jen, že firma se o virtuální realitu zajímá dlouhodobě a vlastní na toto téma několik patentů. Také nakoupila několik starupů, které se věci věnovaly.

Financal Times píše, že zájem Applu o virtuální realitu významně vzrostl během posledních šesti měsíců a analytikové spekulují, na čem asi tak pracuje. Někteří tvrdí, že plánuje svoje vlastní zařízení podobné Oculus Riftu, jiní zas, že staví vysoce pokročilý automobilový systém pro své elektrické auto. Nikdo však neví nic jistě.

Nicméně investoři by měli být rádi. Virtuální realita má být dalším velkým krokem v počítačových platformách a všechny významné technologické firmy jako Microsoft, Facebook, Sony, HTC, Samsung a Google nějaký takový produkt plánují nebo již mají.

zdroj: idownloadblog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *