Apple nejspíš již letos představí svůj produkt pro virtuální realitu

Prezident Sony Worldwide Stuidos, Shuhei Yoshida, uvedl, že očekává představení produktu pro virtuální realitu již tento rok.

To, že Apple pracuje na nějakém zařízení pro virtuální či augmentovanou realitu, není žádným tajemstvím již od léta loňského roku. Tim Cook tehdy několikrát zmínil, že Apple v tomto odvětví něco podniká a že vidí v augmentované realitě budoucnost. Avšak žádných přesnějších informací, jako například kdy by k této události došlo, jsme se nedočkali. S touto informací přichází paradoxně až Sony, které je potencionálním konkurentem Applu v oblasti virtuální reality.

Podle Shuhei Yoshidy probíhal výzkum a vývoj už mnoho let, což by měly dokazovat i starší patenty. Největší zájem pro zveřejnění této technologie podle něj nastal až v době uveřejnění hry Pokémon GO, kdy se uživatelé začali o AR zajímat podstatně více. A tak dle jeho názoru není důvod, aby Apple déle otálel s odhalením svého produktu.

Nedá s jistotou říci, zda má Shuhei Yoshia nějaké informace přímo z Applu, ale s jistotou můžeme konstatovat, že v oblasti virtuální a augmentované reality se Yoshida pohybuje několik let a tudíž by měl dokázat podobné věci předpovídat.

Zdroj: RoadToVR

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *