Jak zaměstnanec Apple Storu pomohl šestiletému autistovi

Když šla minulý týden LynnMarie Rink a její syn James do nashvilleského Apple Storu vyměnit jejich rozbitý iPad, nečekala nic neobvyklého. Jenže ono se něco neobvyklého stalo.

James má Downův syndrom a autismus, používá proto ke komunikaci iPad. Když minulý čtvrtek šel s jeho mámou do Apple Storu, něco ho obchodním centru nadchlo a z obchodu chtěl rychle vyběhnout. Bohužel před ním bylo místo dveří velké sklo, do kterého plnou silou narazil. To ho samozřejmě rozbrečelo, ohromně rozrušilo a tak se začal válet po zemi.

Jakmile to uviděl zaměstnanec Apple Storu, okamžitě se zeptal: „Co pro vás můžu udělat?“

„Přišli jsme sem pro iPad, který James dostal, ale je trošku speciální a rozrušený, mohl byste být tak laskav a nastavit nám ho zde na zemi?“ řekla Rink v popisu události na Facebooku.

Zaměstnanec neváhal, sednul na zem a pomohl malému Jamesi s nastavením jeho iPadu.

Speciální pedagogové tuto situaci nazývají „setkání s člověkem tam, kde je“ a využívá se, zejména u autistů, když dítě potřebuje extra pomoct. Zaměstnanec Apple Storu to udělal zřejmě na základě instinktu.

James dostal svůj první iPad když mu byli tři roky a okamžitě se pro něj stal nepostradatelným. „Ukázalo se, že je to více než zařízení ke sledování videí. Pomáhá mu komunikovat, jelikož James má Downův syndrom a v šesti letech mu diagnostikovali autismus. Používá iPad jako nástroj ke komunikaci a učení,“ uvedla jeho máma.

Zaměstnanec udělal dobrou věc, že k němu přistupoval tak jak přistupoval. Celý incident mohl skončit pro malého Jamese ošklivým záchvatem.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *