O nové iPady Pro není zájem

Zatím to vypadá, že Apple upadající prodeje iPadů jeho novým modelem nezachrání. V obrovské Číně se jich během prvního měsíce prodalo pouze necelých 50 tisíc kusů.

To tvrdí pekingská společnost TalkingData. iPad Pro má sice obrovský displej a velmi vysoký výkon, nicméně ze současné trojice iPad Pro, iPad Air 2 a iPad mini 4 se prodával nejhůř – a to i přesto, že se jedná o úplnou novinku. Nejlépe se paradoxně prodával nejstarší iPad Air 2, kterého se ve stejném měsíci prodalo více než půl milionu – to je desetkrát tolik. I iPadů mini 4 se prodal přibližně dvojnásobek, než kolik se prodalo iPadů Pro.

Asi se dá shodnout na tom, že 50 tisíc prodaných kusů během prvního měsíce od zahájení prodeje je na Čínu, která má 1,35 miliardy obyvatel velmi špatný výsledek. Zmíněná čísla sice nepocházejí od Applu a nemusí tedy odpovídat skutečnosti, nicméně společnost TalkingData by se musela ve svém průzkumu hodně zmýlit, aby prodeje iPadů Pro byly alespoň trochu pozitivní.

Čínský trh je i relevantním měřítkem, protože Apple se na něj v posledním roce značně zaměřil a prodeje iPhonů jsou tam vynikající – nedá se tedy říct, že by Apple byl v Číně pouze nepopulární.

stažený soubor

Nicméně podle jiných analytiků se mají celosvětově během prvního čtvrtletí prodat celé 3 miliony kusů iPadu Pro. Nezbývá nám tedy nic jiného, než si na skutečná čísla počkat.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Myslím, že to byl krok vedle. V současnosti je to pro většinu uživatelů akorát velký prohlížeč Facebooku. A předražený.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *