iPad Pro může zvrátit klesající prodeje tabletů od Applu

Podle nové zprávy marketingové informační společnosti IDC má iPad Pro potenciál zvrátit klesající prodeje tabletů od Applu. Popularita tabletů s přídavnou klávesnicí má totiž stoupat.

Zmíněná zpráva říká, že prodej tabletů celosvětově tento rok klesne o 8,1 %. Tento pokračující pokles se týká i Applu a jeho iPadů, které tabletovému trhu dominují. Tablety vytlačují hlavně smartphony s velikými displeji a různá hybridní zařízení. Nicméně prodeje tabletů s přídavnými klávesnicemi se mají podle IDC příští rok dokonce zdvojnásobit.

Apple ale může být v této kategorii ohrožen tablety s operačním systémem Windows, které jsou v tomto ohledu napřed. Příští rok má podíl Applu na tabletovém trhu vzrůst o více než procento na 25,8 %, nicméně další roky má stagnovat. Naopak tablety s Windows mají mít v roce 2019 podíl 17,8 %, což je výrazný rozdíl oproti současným 8,5 %. Tabletů s Androidem – ačkoli mají nadále zůstat většinovým systémem tabletů – budou neustále ubývat.

idc (1)

Tim Cook, výkonný ředitel Applu, je s vyhlídkami prodejů iPadů na příští rok také pozitivní a počet prodaných kusů má podle něj příští rok stoupat.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. anonym Reply

    s nástupem telefonů s velkými displayi není důvod pro to kupovat si tablet

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *