Britští vězni dostanou možná iPady

Britská vláda zvažuje, že by poskytovala vězňům iPady. Ty by jim sloužily pro vzdělávání i komunikaci s rodinou. Je to dobrý nápad?

Podle deníku The Telegraph návrh tohoto zákona doporučil poradce pracující v britském ministerstvu spravedlnosti a nyní ho zvažuje tamější ministr spravedlnosti Michael Gove. Mluvčí ministerstva řekl, že tento zákon má vězňům zjednodušit možnost vzdělávání, aby u nich nedocházelo k recidivě. Kromě toho by pomocí iPadu mohli vězni komunikovat se svojí rodinou přes Skype nebo přes FaceTime.

Návrh tohoto zákonu má mezi některými specialisty podporu. Jednou z nich je Dame Sally Coates, bývalá vězeňská pracovnice pro výchovu vězňů. „Pokud nemáte znalosti, díky kterým byste si mohli sehnat práci, pravděpodobně skončíte ve vězení znovu,“ tvrdí Coates. Podle dalšího vězeňského pracovníka, Jerryho Pethericka, jsou tablety ve vězení budoucím standardem, nicméně se budou muset dodržovat přísná pravidla.

Britský web Gizmodo navrhl, že by se vězňům měly dávat spíš Android tablety z roku 2010, protože jsou ve vězení za trest.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Možná by to bylo dobré pro vězně, kteří nespáchali nic závažného. Určitě by se ty iPady ale hodily více např. studentům.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *