Umělé inteligenci Applu ubližuje její tajemnost, tvrdí akademici

Apple je proslulý svojí obsesí utajit vše, co se dá. Oboru s umělou inteligencí to však ubližuje, tvrdí akademici. Bloomberg píše o tom, jak experti na AI (umělou inteligenci) věří, že tato neochota sdílet informace zpomaluje vývoj důležitých technologií.

„Apple to s tajemností přehání.“ říká Richard Zemel, profesor fakulty informačních technologií University of Toronto. „Opravdu hodně to přehání.“

Takovým příkladem jsou například Apple mapy. Vývojový tým byl kompletně odtržený od standartu v oblasti, dokonce odtržený od ostatních týmu uvnitř Applu.

„Ti pravý odborníci přece nebudou chtít jít do prostředí, kde je vše tajemství.“ tvrdí Yoshua Bengio z University of Montreal. „Lidem záleží na tom, s kým budou pracovat a jestli zůstanou součástí komunity.“

Uzavřenost Applu tak znamená, že zdejší pracovníci nevydávají vědecké práce, neúčastní se vědeckých konferencí a ani neřeknou, pro koho pracují, dokud nejsou přímo tázáni. Zaměstnanci Applu věnující se AI mají prý dokonce zakázáno přidávat informace na jejich LinkedIn profil či psát o své práci na Twitter.

Apple také nedávno koupil Perception, startup specializující se na technologii, která dovoluje AI systémům běžet na smartphonech, zatímco limituje data, které zařízení odesílají na severy.  

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *