Rodiče mrtvého syna žádají, aby byl odemčen jeho iPhone

V anglickém městě byl v létě nalezen oběšený mladík. Jeho rodiče nyní žádají autority, aby byl odemčen jeho iPhone, který by mohl přinést odpovědi na některé otázky ohledně jeho sebevraždy.

Šestnáctiletý syn byl podle jeho rodičů populární a sportovně nadaný. Nejevil žádné známky deprese a jeho sebevražda pro ně byla šokující. Zkusili se tedy dostat do jeho iPhonu, aby zjistili, jestli si před sebevraždou s někým nevolal nebo nepsal. Do zařízení se ale nedostali, protože neznali jeho heslo.

Vyšetřovatelé jeho iPhone zaslali kvůli odemčení do specializované firmy, té se ale prolomení hesla nepodařilo. Rodiče tedy napsali přímo Applu. Nicméně i pro vlastního výrobce iPhonů je nemožné se do jejich zařízení dostat, jak jsme se dozvěděli začátkem tohoto roku při soudním sporu Applu s FBI. Tehdy americká federální policie po Applu chtěla, aby odemknul iPhone jednoho z útočníků při teroristickém útoku. To by ale znamenalo, že by Apple musel vytvořit speciálně upravenou verzi iOS s odebranými bezpečnostními prvky, což by vytvořilo nebezpečný precedens.

Zdroj. thesun.co.uk

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *