Jezevci a netopýři blokují Applu stavbu nového data centra v Irsku

Plány Applu na stavbu nového data centra v Irsku za 850 milionu eur musely být pozastaveny. Místním obyvatelům vadí, že hluk ze stavby ruší chráněné druhy jezevců a netopýrů, které se v oblasti vyskytují.

Apple doufá, že se problém vyřeší do konce měsíce a bude moct pokračovat ve stavbě.

Data centrum je zamýšleno pro data evropských verzí služeb jako je iTunes, App Store, iMesseage, Mapy a Siri. Budova má stát poblíž malého města jménem Athenry v County Galway, přesně uprostřed lesa Derrydonnell, kde žijí výše zmíněné chráněné druhy zvířat.

Nicméně plánuje se, že centrum bude poháněno obnovitelnou energií a že Apple přispěje k rekultivaci lesa a stavbě venkovního vzdělávacího prostoru pro školy a turistických stezek pro místní.

Člen zastupitelstva Galway County Peter Feeny uvedl, že Apple všechno bere na vědomí a hluk ze stavby ho trápí stejně jako místní obyvatele. Nicméně jakmile bude budova stát, nikdo ji „neucítí, ani neuslyší“.

„Apple přišel do Irska již před 35 lety. Tehdy přinesl 100 pracovních míst. Nyní tu zaměstnává 4000 lidí. Toto data centrum může být pro celý západ země velmi užitečné,“ uvedl dále Feeny.

Jenže co ti jezevci a netopýři.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *