Apple obhajuje svá irská data centra, prý budou sloužit až 15 let

Apple se vyjádřil k námitkám, které dostává od veřejnosti ke stavbě nových data center v Irsku. Projekt, jenž bude stát 950 milionů dolarů, je prý potřebný, bude sloužit následujících 15 let a jeho výstava nijak neohrozí okolní životní prostředí.

Ačkoli Apple povolení dostal, stavba musela být odložena, jelikož se objevily námitky od místních obyvatel. V jejich čele stojí organizace An Bord Pleanála, která po Applu chce, aby zodpověděl na pět bodů.

Šéf globálních datacenter Applu, Robert Sharpe, na ně odpověděl.

Apple zažívá ohromnou poptávku po jeho službách jako je App Store, Apple Music, Apple Pay a iCloud. Každý den naše data centra zprostředkovávají miliardy zpráv, fotek a miliony videohovorů FaceTime.  

Naši zákazníci očekávají, že budou moci streamovat video a poslouchat hudbu kdekoli. Chceme tedy co nejlépe geograficky pokrýt datacentra, abychom jim to mohli splnit.

Výstavba irských data center nijak zdejší životní prostředí neovlivní. To, co vykácíme, následně zasadíme.

Irský deník Independent však namítá, že data centrum má spotřebovávat denně 300 MW elektřiny, což je více, než denní spotřeba Dublinu. Na to Apple odpověděl, že 100% této energie bude pocházet z obnovitelných zdrojů. Navíc objekt vytvoří 250 stálých pracovních pozic.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *