iOS 9 má problémy s emailovými účty a přílohami

Uživatelé iOS 9 hlásí problémy s emailovými účty a přílohami v protokolu POP. Apple zatím problém neopravil.

Na diskuzních fórech si čím dál víc uživatelů iOS 9 stěžuje na problémy s emailovými účty. Pokud stahují mail s přílohou, dostávají chybovou hlášku „zpráva nebyla dosud stažena ze serveru“. Tento problém se týká účtů běžících na protokolu POP.

Smazání a opětované přidání účtů tento problém nevyřeší, ale některým uživatelům pomohlo stažení alternativního emailového klienta. Stejně tak některým uživatelům pomohlo vypnutí Wi-Fi, což jim umožnilo zobrazit text dříve stažených mailů, nikoliv ale obrázky.

Jeden z postižených uživatelů dostal odpověď přímo od Applu. Podle té by tento problém měl nastat pouze v případě, pokud byl klient nakonfigurován pro odebírání kopií mailů ze serveru. To vzbudilo podezření, zda se vůbec jedná o problém či zda je toto chování úmyslné, nicméně nakonec se ukázalo, že toto nastavení řeší pouze nějaké problémy.

Bug zatím nebyl opraven ani v aktualizaci iOS 9.0.1, ani v novější 9.0.2. Můžeme tedy jen doufat, že se Apple na problém zaměří v nadcházející aktualizaci iOS.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *