Apple pokračuje ve vylepšování umělé inteligence svých zařízení

Po nedávném náboru nových specialistů na umělou inteligenci koupil Apple firmu specializovanou právě v tomto oboru. Můžeme se těšit na inteligentnější Siri?

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Apple zaměstnal 86 specialistů z důvodu vylepšení umělé inteligence Siri. Nyní v tomto zlepšování Apple pokračuje koupí startupu Perceptio, který se specializuje na chod umělé inteligence na smartphonech bez nutnosti sdílení uživatelských dat v cloudu. Apple si na soukromí svých zákazníků totiž zakládá.

Nicolas Pinto a Zak Stone, zakladatelé koupeného Perceptia, mají s umělou inteligencí dlouholeté zkušenosti. Jejich specializací je rozpoznávání obrazů, na čemž pracovali před koupení společnosti Applem. Snad se jim tedy podaří Siri vylepšit, protože ta poslední dobou zaostává za konkurenčními asistenty od Googlu a Microsoftu.

Apple kupuje menší společnosti poměrně často. Nedávno koupil startup VocallQ zabývající se rozpoznáváním mluvené řeči – také kvůli vylepšení Siri – a společnost zaměřenou na mapy Mapsence.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *