Sedmileté dítě utratilo ve hře Jurassic World skoro 6.000 dolarů

Většina lidí nemá rádo tzv. ‚in-app‘ nákupy, neboli si stáhnete zdarma aplikaci a ta vám nabízí, či po vás požaduje, abyste si dokupovali různé funkce apod.

Rodiče sedmiletého Faisalla Shugaa je od té doby, co jejich syn utratil ve hře skoro 6.000 dolarů, nějakých 150 tisíc korun, stoprocentně nenávidí. Z toho 2.200 dolarů stihl utratit za pouhou jednu hodinu.

Podle zpravodaje Faisall utrácel peníze za inovaci dinosaurů na iPadu ve hře Jurassic World. 32 letý otec, Mohamed Shugaa, si neuvědomil, co se děje, dokud se nedostal do problémů s kreditní kartou a nezavolal své bance.
Jeho syn prohlásil, že si neuvědomil, že utrácí skutečné peníze, ale jeho otec si stejně myslí, že by měl Apple udělat opatření, aby se toto už nikdy neopakovalo.

I když Apple souhlasil, že mu peníze vrátí, byl Mohamed Shugaa pěkně vytočený z toho, když mu Apple prohlásil, že mu peníze přijdou do deseti dnů. „4.000 liber musí být pro Apple přeci jen kapka v oceáně,“ řekl Mohamed. „Pokud mají zřízený řádný finanční tým, mohou mi ty peníze poslat hned na můj osobní účet.“

Není to poprvé, co se toto stalo. V reakci na minulý incident Apple vydal na App Storu návod na zprovoznění rodičovské kontroly a zároveň změnil znění u stahování zdarma aplikací ze ‚Zdarma‘ na ‚Získat‘.

Zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *