Apple představil nový iPhone

Na dnešní konferenci byl představen nový iPhone 6s a jeho větší verze iPhone 6s Plus. V čem se budou lišit od minulé verze?

Mnoho informací uniklo ještě před začátkem konference, takže jsme si mohli o novém iPhonu udělat poměrně konkrétní představu již předem. Většina z těchto informací se také potvrdila. Hlavními inovacemi jsou opravdu nový displej, reagující na sílu stlačení, a výrazně vylepšená přední i zadní kamera.

Apple nazval technologii detekující sílu stlačení 3D Touch a ředitel Applu Tim Cook ji označil za podobně revoluční, jako byla technologie multi-touch u prvního iPhonu. V ukázkách byla použita hlavně při nahlížení do různých částí aplikací – ťuknutím lze např. nahlédnout do odkazu, aniž by se opustila současná aplikace, a odkaz se poté otevře až silnějším stisknutím.

Výrazně byly vylepšeny obě kamery. Zadní kamera dostala rozlišení 12 Mpx a může natáčet až v rozlišení 4K. Aby navýšení počtu pixelů neznamenalo snížení celkové kvality fotky, technici Applu použili spoustu nových technologií a ukázkové fotky vypadaly opravdu pěkně a i při horších světelných podmínkách na nich byly zachovány autentické barvy. K tomu pomáhá i třikrát silnější blesk a rychlejší autofokus. Přední kamera má rozlišení 5 Mpx a jako blesk u ní slouží vlastní displej iPhonu.

IMG_0759

Ukázka zachycení detailu novou kamerou

Velmi vyzdvižena byla i nová funkce kamery, kdy je při pořízení každé fotky automaticky zachycena vteřina před a vteřina po jejím pořízení. Vznikají tak „živé fotky“, v podstatě krátká videa i se zvukem.

Aby všechna takto vzniklá data bylo možné uložit, Apple rozšířil i svoji nabídku datových úložišť ve službě iCloud. Kapacita 50 GB bude stát 1 dolar měsíčně, 200 GB 3 dolary měsíčně a 1 TB 10 dolarů měsíčně.

Výrazným vylepšením prošel i hardware. Bez zbytečných technických informací bylo během přednášky sděleno, že můžeme očekávat o 70 % silnější procesor, o 90 % silnější grafické jádro, až dvojnásobnou rychlost přenosu dat po síti LTE i po Wifi. Výkon byl demonstrován na ukázkové hře, která mimo jiné využívala také výše zmíněný 3D Touch.

I vlastní iPhone má být odolnější. Sklo použité u displeje má být „nejodolnější v historii“ a pro výrobu těla byla použita nová slitina hliníku s označením 7000 series, která má kombinovat lehkost a odolnost. Ke stávající nabídce barev přibyla nová, zlato-růžová barva Rose Gold.

Cena iPhonu 6s i jeho možné velikosti pamětí budou shodné s iPhonem 6 – dotovaná cena základní verze bude začínat na 199 dolarech, verze Plus na 299 dolarech. Ve vybraných zemích bude prodej zahájen již 25. září, u nás bohužel až později. My se zatím můžeme těšit na nový iOS 9, který bude uvolněn ke stažení 16. září.

IMG_0769  IMG_0771  IMG_0735  IMG_0744

IMG_0752      IMG_0766

This article has 2 comments

  1. Gabriel Reply

    Prodam zanovni iPhone 6 plus, zlata, 64 GB s nerozbitnou ochranou skla a kozenym pouzdrem. Cena 20 tis.

  2. Marcel Reply

    Prodám bez jakéhokoli poškození Iphone 6plus 64gb space grey.
    K telefonu přidám 1x gumový obal a 1x kožené výklopné pouzdro.
    K telefonu mám kompletní příslušenství.
    Samozřejmostí je i faktura o koupi. (Apple store Dresden)
    Cena k jednání 18900.
    732854553

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *