Nedostatek iPhonů 6s Plus kvůli problémům s jejich výrobou

Zpoždění doručení předobjednávek iPhonů 6s Plus není podle analytika důsledkem enormního zájmu o ně, ale problémů s dodavatelem.

Včera jsme vás informovali, že zájem o nové iPhony 6s a 6s Plus je obrovský. To stále platí, nicméně zpoždění předobjednávek velké verze nového iPhonu má podle analytika čínské finanční společnosti KGI Securities Ming-Chi Kua na svědomí problém s výrobou.

Kuo tvrdí, že za zpoždění můžou výrobní problémy japonské společnosti Minebea, která je hlavním dodavatelem podsvicovacích modulů pro nové iPhony 6s Plus. Soudí tak ze zpráv, že alternativní dodavatel Radiant zaznamenal zvýšení objednávek podsvicovacích modulů o 70-80 % na 4-5 milionu kusů.

V současnosti hlásí oficiální stránky Applu zpoždění doručení předobjednávek iPhonu 6s Plus o 3-4 týdny. Apple se tedy pravděpodobně snaží urychlit výrobu právě změnou dodavatele podsvicovacích modulů. Analytik Kuo odhaduje, že do 25. září, kdy iPhone 6s a 6s Plus oficiálně přijde do obchodů ve větších zemích, Apple vyrobí 1-1,5 milionu iPhonů 6 Plus. Celkový prodej obou nových iPhonů Apple odhaduje během prvního týdne na rekordních 10 milionů kusů.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *