Nový tablet od Apple: Co od něj očekáváme?

Autor: Richard Beran

V minulém roce Apple překvapil tím, že místo očekávaného iPadu Air 3 představil novou sérii a to 12,9 palcový iPad Pro. Tento nový model měl nahradit mnoho Ultrabooků a Surface Pro 4.

Nejnovější informace nám prozradily, že tento rok se znovu nedočkáme řady Air, ale pokračované řady Pro a to modelem iPadem Pro, který by měl mít 9,7 palců. Pokud by k tomu to došlo, bylo by to podruhé, co Apple změnil název série. Poprvé k tomu došlo v roce 2013, když Apple představil iPad Air, který nahradil iPad 4.

Díky spoustě fór už byly odhaleny nové informace o novém iPadu.

DESIGN A DISPLEJ

Nový 9,7 palcový iPad Pro bude stejný jako jeho větší bratr. Bude mít stejný desgin zadní strany včetně stejného rozmístění čtyř stereo reproduktorů. Dále by měl mít chytrý konektor pro příslušenství jako je klávesnice (Smart Keyboard, kterou pravděpodobně Apple představí) a podporu nové Apple Pencil. Další úniky naznačují, že by nový iPad disponoval LED bleskem na zadní kameře, což naznačuje, že lidé stále fotí pomocí iPadů.

Přesné rozměry nového iPadu nebyly dosud představeny.

ipad-air-3-case-leak-1

Některé fóra uvádí, že nový iPad by měl přijít s 4K rozlišením, což je nepravděpodobné. Dále by se měla zvýšit úroveň jasu a snížit oslnění na přímém slunci, o které by se měl postarat antireflexní povlak.

Bohužel stejně jakou u iPadu Pro tak i u nového iPadu nebude 3D Touch, což je velká škoda.

iPad-Air-3-drawing

PROCESOR

Nový iPad by měl přijít s Apple A9X čipem, který je i v iPadu Pro. Apple by měl přijít s větší životností baterie, protože je menší a nebude vyžadovat takový extra výkon, který nabízí čip A9X.

Také se očekává, že bude vybaven 4GB RAM stejně jako iPad Pro.

FOTOAPARÁT

Fotoaparát by měl disponovat 12MPx, nahráváním 4K videí společně s LED bleskem. Takovýto fotoaparát ocení každý kdo fotí iPadem.

Tento iPad by se měl představit 21.března a týden na to by se měl začít prodávat. Co se týče ceny, tak by měla být stejná jako u iPadu Air 2: 16GB za $499, 64GB za $599 a 128GB za $699.

Budete si chtít koupit tento iPad, nebo zůstane u svého?

Zdroj: iphonehacks

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *