Dohoda o výrobě iPhonů v Indii je na spadnutí

Vypadá to, že část výroby iPhonů se opravdu přesune z Číny do Indie. Tvrdí to indický zástupce, který je s celou záležitostí obeznámen.

O přesunu části výroby iPhonů do Indie je mluví již delší dobu. Apple se totiž v současnosti na indický trh zaměřuje, nicméně kvůli tamějším zákonům tam nemůže otevřít vlastní kamenný obchod, pokud v Indii neprobíhá určitá část výroby prodávaných zařízení. Apple je tak nucen v Indii prodávat své produkty pouze v obchodech třetích stran, což je problém, protože společnosti si na svých Apple Storech velmi zakládá.

Diskuze mezi Applem a Indií trvá už velmi dlouho a Indii už navštívil např. i výkonný ředitel Applu, Tim Cook. Podle původních informací Apple usilovat o to, aby ze zákona dostal výjimku. Poté se začaly objevovat informace o tom, že tam společnost otevře výzkumné a vývojové centrum. Nakonec to ale vypadá, že Apple začne v Indii vyrábět i jeho hlavní produkt, iPhony.

To potvrdil jeden z indických zástupců po včerejší schůzce s týmem Applu. Nicméně i tak to vypadá, že všechny požadavky Applu splněny nebudou.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *