Vypadá to, že Apple konečně získá v Indii povolení k otevření Apple Storu

Apple se již delší dobu snaží v Indii získat povolení k otevření Apple Storu. Nyní to vypadá, že ho společnost konečně získá.

Apple se po úspěšném proniknutí na čínský trh zaměřuje na ten indický. V druhé nejlidnatější zemi světa je sice sociální situace úplně jiná než v Číně, nicméně i tak se jedná pro Apple o potenciálně obrovský trh.

Základem úspěšné expanze jsou pro Apple jeho kamenné obchody, Apple Story. V Indii je ale otevření obchodu prodávajícího pouze produkty jedné značky velmi obtížné, protože podle tamějších zákonů musí taková firma vyrábět alespoň 30 % svých výrobků na území Číny. Což je v případě Applu samozřejmě nemožné, protože především v Číně je již pro produkci Apple produktů vybudovaná ohromná infrastruktura a tu by bylo finančně krajně nevýhodné přesunout.

Nicméně společnost TNW tvrdí, že podle jejího vnitřního zdroje má Apple již brzy dostat ze zmíněného zákona výjimku. Té samozřejmě předcházelo mnohé vyjednávání a i tak musí Apple vyjít indickým úřadům vstříc – Apple otevře v Indii vývojářské centrum pro Apple Mapy, Foxconn tam otevře továrnu na výrobu iPhonů. A ani to nestačí – Apple bude během následujících let muset přesouvat do Indie i další výrobu.

Zdroj: 9to5mac.com

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *