Indická vláda požaduje, aby všechny iPhony měly nouzové tlačítko

Indická vláda sice udělila Applu výjimku ze zákona, aby tam mohly být otevřeny Apple Story, nicméně požaduje něco na oplátku. Podle jejího požadavku budou všechny iPhony do roku 2017 muset podporovat tzv. „nouzové tlačítko“.

Toto nouzové tlačítko by mělo při stisknutí umět zaslat GPS souřadnice člověka v nebezpečné situaci. GPS modul je v iPhonu obsažen sice již od verze 3G, nicméně Apple bude muset minimálně modifikovat iOS. Toto ultimátum indické vlády má být splněno do 1.1.2017.

Dokument, ve kterém je požadavek obsažen, požaduje, aby zařízení obsahovalo hardwarové tlačítko určené speciálně pro tuto funkci nebo aby se pro něj přidalo nové gesto pro domovské tlačítko. Pokud Apple opravdu bude tento požadavek indické vlády plnit, pravděpodobně se uchýlí spíše k druhé variantě. V dokumentu se hovoří o trojitém stisku domovského tlačítka, nicméně jak by tato funkce mohla vypadat v praxi, se zatím neví.

Nouzové tlačítko bude fungovat tak, že pokud bude aktivováno, odešle se signál s příslušnými souřadnicemi do nejbližší bezpečnostní stanice.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *