Prodeje iPhonů v Indii trhají rekordy

Snahy Applu podpořit indický trh mají své první ovoce. Prodeje iPhonů tu byly za říjen až prosinec největší v historii země, celkový počet prodaných kusů se odhaduje na 800 000. Což je ohromné číslo, vezme-li se v potaz, že Apple do Indie poslal na celý fiskální rok 2015 1.7 milionu iPhonů a téměř polovina z toho se prodala za tři měsíce.

Analytik Tarun Pathak uvedl, že za úspěch může agresivní marketingová kampaň Applu a výrazné snižování cen. „Větší distribuční síť také pomohla, Apple tu nyní má pět distributorů, tedy větší dosah,“ sdělil dále.

Apple v zemi nedávno masivně snížil ceny starších modelů jako je iPhone 5s. Firma se také v nedávné době setkala s indickým premiérem Narenda Modi a vyjednávala s ním první Apple Store v zemi. Pokud by povolení dostala rychle, mohla by stihnout otevřít několik obchodů ještě před uvedením vlajkového iPhonu 7.

Nakonec Apple plánuje představit levnější model čtyřpalcového iPhonu, který by mohl být pro trhy jako je Indie velmi lákavý. Vypadá to, že z domoviny hinduismu se stává říše iPhonů.

zdroj: patentlyapple

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *