Apple přestal v Indii prodávat iPhone 4s a 5c

Apple má od indického trhu velké očekávání. Přestal proto v zemi prodávat iPhone 4s a 5c. Důvodem je pokus o zvýšení průměrné ceny prodaného zařízení a následné zvýšení zisku.

Apple prodával iPhone 4s za velmi nízkou cenu 12 000 RS (175 dolarů, 4 200 Kč) a iPhone 5c za 20 000 RS (292 dolarů, 7 100 Kč). Teď, když je společnost přestala prodávat, je nejlevnější iPhone 5s s cenou 24 000 Rs. Apple dramaticky snížil jeho cenu minulý prosinec, čímž chtěl akcelerovat prodeje. Nicméně tímto krokem firma vypadla z kategorie „mobilů za 20 000 Rs“ což je nejrychleji rostoucí segment v Indii. iPhone 5se by měl v zemi stát stejně jako iPhone 5s.

CEO Applu Tim Cook se nedávno nechal slyšet, že věří, že lidé budou ochotni platit více za lepší a schopnější smartphony a to i v zemi jako je Indie. V podstatě řekl, že nemá smysl ceny snižovat nějak extrémně hodně, jelikož lidé si výrobky stejně koupí.

Společnost se za poslední rok na Indii velmi zaměřila. Plánuje tu otevřít své první Apple Story a nové vývojové centrum. Za poslední kvartál tu prodeje iPhonů rostly o 76%.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

  1. Estera Noémi Reply

    iphone 4s už aj tu sa pomaly prestáva predávať 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *