Nový iPhone SE se prodává špatně. Nebo ne?

Podle některých zpráv jsou prodeje nového iPhone SE zklamáním, podle jiných se zase prodává výborně. Jak to tedy doopravdy je?

Faktem je, že iPhone SE je v současnosti po celém světě velmi nedostatkovým zbožím. To ale může znamenat cokoliv – buď Apple od začátku příliš vysoké prodeje nečekal, nebo se v nějakém místě zasekl výrobní řetězec, nebo se nový iPhone opravdu prodává výborně a nad očekávání Applu.

Na druhé straně je zde informace o velmi nízkém podílu nových iPhonů po prvním prodejním víkendu v porovnání s minulými modely. Ani to ale nemusí o ničem vypovídat – přeci jen zájemci o nevlajkový, levnější model iPhonu často nejsou ti, kteří potřebují mít nový model hned první týden po jeho uvedení, jako tomu bývá u uživatelů vlajkových iPhonů.

Když se podíváme na hlavní trh pro iPhony, USA, tak tam je nový iPhone SE populární ve státech s velmi vysokou populací – California, New York a Texas.

Nejspíš nám tedy nezbude nic jiného, než si počkat na oficiální informace od Applu. Můj soukromý odhad ale je, že iPhone SE nakonec bude populární a jeho prodeje budou přinejmenším uspokojivé.

Zdroj: appleworld.today

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *